Sezon na owoce trwa! Dziś na tapecie maliny z dodatkiem marcepanu : ) Długo się zastanawiałam jak go wykorzystać i w końcu nadarzyła się okazja ; )

Składniki :
2 jajka
3/4 szklanki drobnego cukru (lub cukru pudru)
3/4 kostki masła
3 łyżki śmietany 30% lub 36%
1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
100g masy marcepanowej
maliny

Wykonanie :
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Jajka utrzeć z cukrem. Masło roztopić w rondelku, ostudzić i wymieszać dokładnie ze śmietaną. Dodać do jajek i cukru, zmiksować. Marcepan utrzeć na tarce, na dużych oczkach. Do masy w mikserze dodać 1 szklankę mąki i marcepan, zmiksować. Dodać resztę mąki, proszek, sodę i wymieszać szpatułką. Masę nakładać do papilotek, do masy w papilotkach powtykać maliny. Piec w 180 stopniach, przez 15-20 minut. Smacznego!

maliny muffinki z malinami muffinki z malinamiDSC_0715 (Kopiowanie)muffinki z malinami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.