Halloween już w piątek, dlatego proponuję pyszne czekoladowe babeczki, z kremowymi mózgami na górze ; ) Idealne na imprezę, mega proste w przygotowaniu!

Składniki : (na 14 babeczek)
Babeczki :
3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
3/4 kostki masła
2 jajka
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Krem :
500g serka ricotta (2 opak.)
3/4 szklanki cukru pudru
3 łyżeczki śmietan fixu
sok z malin (lub czerwony barwnik)

Wykonanie :
Czekoladę i masło roztopić w rondelku, ostudzić. Cukier zmiksować z jajkiem. Dodać czekoladę z masłem, śmietanę, miksować. Mąkę przesiać z kakao, proszkiem i sodą, wymieszać szpatułką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec bez termoobiegu przez około 15 minut. Składniki na krem zmiksować razem. Krem kłaść na całkowicie ostudzone babeczki, pokropić odrobiną soku z malin. Smacznego!

halloween babeczki 1 halloween babeczki

Jedna myśl nt. „Halloweenowe babeczki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.